Bermprikkers Raalte actief tijdens Landelijke Opschoondag

RAALTE – De Bermprikkers uit Raalte haken op zaterdag 19 maart aan bij de Landelijke Opschoondag. Het schoonmaakteam, dat vooral actief is in de eigen woonomgeving in Raalte, bestaat uit tien personen.

“Meestal lopen we met zo’n drie tot vijf personen, de gele hesjes aan met daarop ‘Mooi Schoon’, het grijpertje in de hand, het karretje achter ons aantrekkend. Daar loop je dan door Raalte. Meestal in en rondom onze eigen woonomgeving. De hesjes, vuilniszakken en ringen die ons aangereikt zijn door de ROVA, de gemeente Raalte bemiddelt hierin, maken dat we soepel de prullen van de grond kunnen oppakken. Blikjes, plastic in al zijn vormen, metaal in de vorm van grote schroeven, strippen, spatborden van fietsen, karton met daar omheen folie dat ooit etenswaar bevatte, snoeppapiertjes, sigarettenpeuken, lege sigarettendoosjes. De diversiteit is groot…”
Het team is ontstaan in 2019. Per keer trekken de leden er zo’n anderhalf tot twee uur op uit. “We kunnen altijd met een leuk groepje aan de slag. Op de Bermprikkersapp onderhouden we daarover contact. Het schept ook een gezamenlijke band. Ongeveer een keer in de drie weken doen we de ronde. Het verzamelde afval kunnen we dan kwijt in twee extra containers. Een voorziening die ons ook is aangereikt door de ROVA waarover geen afvalstoffenheffing betaald hoeft te worden.”
“Heerlijk is het om een wandeling te maken langs het Overijssels Kanaal, langs slootjes en weilanden, houtwallen en welhaast berceauachtige landelijke weggetjes. Maar daar waar de concentratie van mensen het grootst is ligt het meeste afval. Dat is in het dorp zelf. Winkelcentra, scholen, hoofdstraten.”
“Aardig is dat je van jong en oud regelmatig te horen krijgt: ‘goed bezig!’ Dat is aardig, maar ondanks dat de stappenteller aangeeft dat het goed is iedere dag rond de 10.000 stappen te zetten, vul je dat liever op een andere manier in.”

Ook aanhaken? Op zaterdag 19 maart trekken de leden er vanaf 10.30 uur op uit. Verzamelen bij Brugstraat 35 (hoek Kortestraat). Voor meer informatie bel naar mob. 06-50829588.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.