Woonwagenbewoners weg aan de Van der Capellenweg in Heino

RAALTE – De gemeente Raalte heeft vrijdag een einde gemaakt aan de protestactie van woonwagenbewoners aan de Van der Capellenweg in Heino. Deze betogers stonden eerder op het parkeerterrein bij het gemeentehuis. Daar moesten ze ook al vertrekken.

Met de betoging wilden de woonwagenbewoners aandacht vragen voor de wachtlijsten voor woonwagenstandplaatsen, de onvrede over de voortgang in het beleid van de gemeente met betrekking tot woonwagens en de wijze waarop de lokale woningcorporatie omgaat met het toewijzen van standplaatsen.
De gemeente Raalte is eigenaar van het terrein aan de Van der Capellenweg en heeft dit ook in gebruik. Het terrein is zonder toestemming in gebruik genomen door de betogers. Daarnaast is het plaatsen van caravans op deze grond in strijd met het bestemmingsplan. Vrijdagochtend is de gemeente ter plaatse geweest om een last onder bestuursdwang op te leggen. Dit betekent dat de aanwezigen het terrein moesten verlaten voor 13.00 uur. De betogers hebben daaraan gehoor gegeven en het hek is weer afgesloten. Nadat de betogers kort op een andere locatie in Heino waren neergestreken, zijn zij daar inmiddels ook vertrokken en is de betoging beëindigd.

Sinds geruime tijd is de gemeente met de woonwagenbewoners in gesprek over het gemeentelijk beleid over woonwagenplekken. De gemeente heeft hen gehoord en snapt de teleurstelling en frustratie. Er is aangegeven dat op er op korte termijn geen plek gerealiseerd kan worden. De gemeente heeft toegezegd dat bij nieuwbouwontwikkelingen de woonwens van de woonwagenbewoners wordt meegenomen. Ook is de gemeente bezig met een onderzoek of er extra plekken mogelijk zijn op de bestaande locaties. Deze week zal burgemeester Martijn Dadema met de betogers hier verder over in gesprek gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.