Theater De Stoomfabriek: ‘Tijd voor een cultuurbooster’

DALFSEN – De nog wat leeg ogende agenda wordt in hoog tempo ingevuld en mooie voorstellingen staan eindelijk weer op de rol. Het Dalfser theater De Stoomfabriek kan gelukkig weer zijn deuren openen, na vrijwel twee jaar achtereen gesloten te zijn geweest. De opluchting is groot bij bestuur en medewerkers van het theater.

Na de eerste succesvolle jaren gooide het coronavirus roet in het eten en moest De Stoomfabriek haar deuren sluiten. “We kijken uit naar het moment dat we weer een normaal programma kunnen presenteren,” zegt Mark Boiten namens het theaterbestuur. “Het is vanaf de start een plek waar mensen elkaar ontmoeten voor een ontspannen avondje uit. We zijn als bestuur trots op de grote groep vrijwilligers die zich met veel energie inzetten voor het theater, van de programmeurs en technici tot de gastvrouwen en gastheren. Alle medewerkers staan te trappelen om weer te beginnen. We gunnen natuurlijk iedereen en zonder onderscheid een cultuurbooster.”
Stefna Bruntink, al jarenlang met succes speurend naar mooie voorstellingen voor jong en oud, denkt nooit in beperkingen, maar in mogelijkheden. “Altijd positief blijven! Voor het komende seizoen staan nog een paar mooie shows op het programma. Na nogal wat doorgeschoven voorstellingen hopen we te eindigen met een bruisend Americana- festival op 21 mei. Met een nieuw en fris programmeursteam zetten we vooral in op volgend seizoen. De agenda stroomt steeds voller. Ook de populaire ontmoetingsavonden met interessante, bekende Nederlanders ‘Voordat Het Verhaal Verdwijnt’ wordt weer nieuw leven ingeblazen door voormalig Dalfser burgemeester Han Noten.”

Noaber

Mark Boiten: “We hebben er zin in! Geen 1,5 meter meer, maar een vol theater. Voor een klein theater als De Stoomfabriek is de bezetting van onze ruim 120 stoelen belangrijk. We hopen dan ook dat onze bezoekers na twee gekke jaren snel de weg weer vinden naar het theater.”
Niet alleen de Stoomfabrieksarbeiders zelf zijn gelukkig met de ontwikkelingen. Ook ‘noaber’ Moes Hartman Kok van Grand Café De Fabriek is in zijn nopjes: “Blij, blij, gewoon heel erg blij. Ben je zelf net weer open, kijk je tegen die dichte deuren van het theater aan. Dat is echt niet leuk. Fijn voor hen, maar ook heel fijn voor ons dat er weer leven in de brouwerij komt!”

Kader met raster: Stéphanie Struijk

De eerste ‘inhaler’ is Stéphanie Struijk op zondag 27 februari. Als Stevie Anne wist ze tot 2016 met haar veelzijdige, prettige stem veel publiek aan zich te binden. Ze bracht verscheidene Engelstalige albums uit. Toch maakte ze de overstap naar Nederlandstalig repertoire, tijdens en na een roadtrip door Amerika met Daniel Lohues. De albums ‘Stéphanie Struijk’ en ‘Fijn zo’ getuigen van een meer ingetogen inkijk in haar persoonlijkheid en haar levensvisie. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal, via staging2.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera Dalfsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.