Storm Eunice slaat hard toe in IJsselland

REGIO – De storm Eunice heeft flink huisgehouden in Veiligheidsregio IJsselland. Er zijn zover bekend geen slachtoffers of gewonden gevallen, maar de schade en overlast zijn erg groot.

Sinds vrijdagmiddag moest de brandweer op basis van telefoontjes naar de centrale meldkamer van de regio bijna driehonderd keer uitrukken. Daarnaast zijn er nog zo’n tweehonderd meldingen lokaal afgehandeld door de brandweerposten in de gemeenten.
Meest voorkomende overlast en schade werd veroorzaakt door omgevallen bomen en rondvliegende voorwerpen. Enkele voorbeelden: in Zwolle is van een aantal rijtjeshuizen het dak afgeblazen. De bewoners zijn opgevangen. Van de voormalige WRZV-hallen in Zwolle heeft het dak losgelaten en in Genemuiden is het dak van de brandweerkazerne deels losgewaaid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.