Samenwerking Stöppelkaters en Endona met zonnepanelen

RAALTE – Carnavalsvereniging de Stöppelkaters in Raalte wil de (zuidelijke) helft van het dak van het nieuwe onderkomen Loods 11 op het oude MBI-terrein voor 15 jaar verhuren aan energiecoöperatie Endona in Heeten. Deze coöperatie legt daarna zonnepanelen op dat stuk van het dak, krijgt daarvan de stroomopbrengst en betaalt de carnavalsvereniging de huur voor 15 jaar vooruit.

Met dat geld willen de Stöppelkaters op hun beurt zelf de andere helft van het dak vol leggen met zonnepanelen. Met de opbrengst daarvan denkt de vereniging de energiekosten van Loods 11 naar nul terug te kunnen brengen. Om dit project te kunnen financieren, heeft Endona subsidie toegewezen gekregen. Daarnaast zijn er zestien leden van de Stöppelkaters nodig die per persoon 500 euro willen inleggen. Dat geld krijgen zij na zestien jaar volledig terug, het is dus een lening. Bovendien krijgen deze zestien leden elk jaar een bedrag van 60 euro overgemaakt. Daarvan wordt 10 euro door Endona ingehouden als administratiekosten en voor het lidmaatschap van de energiecoöperatie.
Penningmeester Ruud Marsman stelt dat de resterende 50 euro per jaar een rendement van 10 procent is. Volgens Marsman zijn deze bedragen goede schattingen, maar worden die pas vastgesteld zodra het plan definitief wordt uitgerold. Hij gaat ervan uit dat er meer dan voldoende belangstelling is. Mochten er meer dan zestien aanmeldingen komen, dan zal er worden geloot. Deelnemers moeten wel een postcode in Raalte hebben en er mag per adres maar één bewoner mee doen.
Omdat het project mogelijk is door een provinciale subsidieregeling en financiering kunnen deelnemers geen ander bedrag kiezen. Wel mogen zij (al) meedoen aan andere projecten van Endona. De coöperatie heeft al zonneparken bij Heeten en aan de Wijheseweg bij Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.