SallandWonen wil 24 zorgeenheden op de Ware in Raalte

RAALTE – Het Raalter college van B&W is bereid om mee te werken aan de plannen van SallandWonen om 24 zorgeenheden te ontwikkelen op de Ware in Raalte. Het gaat om de locatie waar eerder de zusterflat stond (tussen de Zonnehof en de Hartkamp). De beoogde huurders zijn de Parabool en RIBW.

De 24 zorgeenheden moeten verdeeld worden over drie woonblokken (met elk vier beneden- en vier bovenwoningen) en krijgen een oppervlakte van 40 tot 45 vierkante meter. Het is de bedoeling om de indeling flexibel te houden, zodat de eenheden in de toekomst, mocht dat nodig zijn, kunnen worden samengevoegd tot twaalf woningen van ongeveer 90 vierkante meter. Gezien het positieve besluit van het college kan de planologische procedure nu starten.
“Er is een toenemende vraag naar dergelijke zorgeenheden”, zo laat de gemeente weten. “We vinden het positief dat RIBW en de Parabool elkaar hebben opgezocht en met een gezamenlijke vraag richting SallandWonen zijn gekomen. Daarnaast is de ligging van de locatie een mooie kans tot het vinden van nieuwe samenwerkingen in de zorg.” De twee partijen vroegen aanvankelijk om 32 zorgeenheden, maar dat bleek niet mogelijk. Volgens de gemeente zouden bomen, groen en parkeergelegenheid teveel in het gedrang komen.
Op basis van een inventarisatie concludeert de gemeente wel dat negen bomen gekapt moeten worden. Drie bomen zijn gezien hun staat sowieso niet te behouden. Bij de verdere uitwerking komt er aandacht voor herplant. De betrokken partijen dienen ook een verkennend asbestonderzoek uit te voeren, omdat er in het verleden puin is gebruikt bij de parkeerplaats. Ook is een stikstofberekening noodzakelijk. SallandWonen hoopt medio 2023 te starten met de bouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.