Raalter college ziet verplaatsing gemeentewerf niet zitten

RAALTE – Een combinatie van de woningbouwplannen op het Doumaterrein in Raalte met de verplaatsing van de gemeentewerf aan de Enkstraat is niet aan de orde. Dat laat het Raalter college van B&W weten naar aanleiding van vragen van BurgerBelangen.

De partij ziet een koppeling wel zitten. “Met de verplaatsing van de werf worden twee vliegen in één klap geslagen”, zo liet BurgerBelangen eerder weten. “In de eerste plaats wordt daarmee de verkeersoverlast in de Enkstraat, aan de Kanaalstraat Oostzijde én Mettingenlaan flink verminderd. Dagelijks rijden er veel werkvoertuigen van de gemeente van en naar de werf, die de ingang heeft aan de Enkstraat. Als tweede biedt verplaatsing mogelijkheden om mee te liften met de plannen rond Douma Deuren om er een aantal woningen neer te zetten.”
Het college zegt eerder niet op de hoogte te zijn geweest van de omroep van omwonenden om de gemeentewerf bij de plannen te betrekken. “Deze oproep is tijdens het plenaire deel van de (eerdere, red.) informatiebijeenkomst niet expliciet naar voren gekomen. Wij hebben navraag gedaan bij de ontwikkelaar van het Douma-terrein die de bijeenkomst heeft georganiseerd en zij geven aan dat de ontsluiting van het plan en verkeer als belangrijkste aandachtspunten naar voren zijn gekomen. Wel is een opmerking genoteerd over mogelijke verplaatsing van de gemeentewerf. Desgevraagd geeft de ontwikkelaar aan zich te willen richten op de uitwerking van het woningbouwplan voor het Doumaterrein. Het betrekken van de locatie van de gemeentewerf bij de plannen is niet aan de orde.”
Het college vervolgt: “Het gebouw (op de werf, red.) is goed onderhouden, en er is ook doorlopend geïnvesteerd om dit zo te houden, onder andere door zonnepanelen op de daken te leggen in het kader van de verduurzaming van onze gemeentelijke gebouwen. In 2017/2018 heeft nog nieuwbouw plaatsgevonden op het terrein van de gemeentewerf in verband met de komst van de groenploegen bij de opzet van Stichting Werk Raalte. Vanuit de functionaliteit en het gebruik van de gemeentewerf is er geen noodzaak om verplaatsing van de werf te onderzoeken.”

Verkeersstromen

Volgens het college heeft de verkeerssituatie op de wegen rondom het Doumaterrein overigens wel de aandacht. “Als gevolg van dit plan en de ontwikkelingen aan de andere zijde van het spoor op het voormalige MBI-terrein, zien wij uiteraard ook dat dit zal leiden tot een toename van verkeersstromen op de omliggende wegenstructuur. De gemeente zal zich hierin proactief opstellen om samen met ontwikkelende partijen de verkeerskundige effecten goed in beeld te brengen en vervolgens te bezien welke maatregelen nodig zijn. Momenteel vindt overleg plaats met de ontwikkelaar over het stedenbouwkundig plan, ook voor wat betreft de verkeerssituatie en wordt verkeerskundig onderzoek uitgevoerd. De ideeën vanuit de omgeving worden in dit kader serieus bekeken en vanzelfsprekend zal dit in samenspraak met omwonenden verder vorm worden gegeven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.