Raalte introduceert ‘klimaatsubsidie’ voor vergroening tuin en regenwateroplossingen

RAALTE – Met de nieuwe klimaatsubsidie van de gemeente Raalte kunnen inwoners, bedrijven en organisaties hun tuin of terrein vergroenen en regenwateroplossingen aanleggen. Meer groen in de tuin, een regenton, het afkoppelen van de regenpijp en een groen dak zorgen voor minder kans op wateroverlast na hoosbuien én verkoeling tijdens hete dagen. In totaal is er dit jaar 200.000 euro beschikbaar.

“We krijgen in Nederland en dus ook in Raalte steeds vaker te maken met hittegolven en lange droge periodes, maar ook met flinke hoosbuien. Daarom is het nodig dat we onze tuinen en terreinen hierop voorbereiden. Met deze subsidie maken we de stap naar een groenere en waterbestendige tuin gemakkelijker”, vertelt wethouder Jacques van Loevezijn.
Verschillende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie. Het afkoppelen van regenwater is er daar één van. Hierdoor komt regenwater dat op het dak valt niet meer in het riool terecht, maar stroomt het de tuin in of wordt het opgevangen in een infiltratiekrat of regenwatervijver. Ook het vergroenen en ontharden van de tuin of het terrein valt onder de regeling. Daarnaast is er geld beschikbaar voor het aanleggen van een groen dak, het plaatsen van een regenton, -zuil of regenwaterschutting en het planten van bomen. De laatste maatregel die onder de subsidie valt, is het aanleggen van een systeem waarmee regenwater wordt hergebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van regenwater voor het doorspoelen van het toilet. De hoogte van het subsidiebedrag is voor elke maatregel anders. Het is mogelijk om voor meerdere maatregelen subsidie aan te vragen
De subsidie kan aangevraagd worden nadat de maatregelen in de tuin of op eigen terrein zijn aangelegd. Een aanvraag is mogelijk tot 31 december 2022 of tot de subsidiepot leeg is. Subsidie aanvragen kan via staging2.raalte.nl/klimaatsubsidie. Op deze pagina staat ook een overzicht van alle voorwaarden en meer informatie over de aanvraag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.