Prins Harm de Trucker gaat op voor derde ster

OLST – Het was een bizarre avond die eigenlijk in november al plaats had moeten vinden. Vorige week zaterdag hielden de leden van CV Iesselzotten Olst hun prinsverkiezing In residentie Ut Huuske (Holstohus). Prins Harm de Trucker (Harm Oosterlaar) voert voor de derde keer in de geschiedenis de vereniging aan. Hij wordt bijgestaan door Vorst André (Smit).

De Raad van Elf kwam die avond in smalle bezetting bijeen. Om de Prins te kunnen installeren moet de helft plus één van de raad aanwezig zijn. Met zes raadsleden en een raadsjonker werd hieraan voldaan. In totaal konden slechts vijftig van de ruim honderd leden het feestje meemaken. Zittend aan lange tafels op anderhalve meter van elkaar konden zij zien hoe Prins Niek de Propere door zijn Adjudant op een kruiwagen de zaal werd uitgereden. Dat dat gebeurde op het clublied van Feyenoord kon de aftredende prins en tevens Ajax-supporter waarderen als een boer met kiespijn. Niek Harmens – kleinzoon van Olster Harmonie icoon Ab Proper – heeft de vereniging twee jaren geleid dankzij Corona.
Door alle onzekerheden rondom de pandemie hebben de Sallandse carnavalsverenigingen besloten om de activiteiten te verplaatsen naar mei. Zo ook de Iesselzotten. Wel presenteren ze op zaterdag 26 februari, net als vorig jaar, de Top 11×11 via een livestream.

Foto: Jan van Aefst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.