Pieter Verelst, Ancora en Oorlogswinter in Hoftheater

RAALTE – Het Hoftheater in Raalte presenteert de komende dagen drie voorstellingen. Op donderdag 24 februari is de Belgische cabaretier Pieter Verelst te gast in het theater in Raalte; op vrijdag 25 februari brengt Ancora een muzikale mix van shanty’s, Ierse pop en uptempo liedjes ten gehore en op zaterdag 26 februari volgt de voorstelling Oorlogswinter van Theatergroep de Jonge Honden.

De Belgische pers is het er al lang over eens: Pieter Verelst is het beste wat cabaretland Vlaanderen de laatste jaren voortbracht. Net als voor zijn debuutprogramma ‘Mijn broer en ik’ scoorde Verelst met zijn nieuwe show ‘Amai’ louter vijf sterren recensies. De Standaard noemt Verelst een ‘briljante cabaretier’ en Het Nieuwsblad meende dat ‘niemand het publiek afgelopen seizoen zo in de ban wist te krijgen’. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 17,50 euro.
Het trio Ancora zorgt al jaren voor een bombastische mix van zeemansliederen, pop, rock en Ierse folk. Nederland heeft als waterland een zeer rijke historie als het gaat over de scheepvaart in het algemeen. Nestor Jan Keizer van het voormalige BZN en producer Edwin van Hoevelaak zagen snel in dat Ancora de hier naadloos bij aansluit. Ancora maakte al vier studio-albums met elk een spectaculaire DVD, ontving twee gouden platen en een Buma-Award voor de beste videoclip. In Raalte brengt de act het concertprogramma ‘Wind in de zeilen’. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 27,50 euro.
‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende theatervoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig. Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Aanvang is om 19.00 uur. Kaarten kosten 15 euro.
Tickets bestellen kan via staging2.hoftheater.nl of telefonisch op werkdagen tussen 10.000 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa is enkel mogelijk op afspraak. Dat kan door te mailen naar info@hoftheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

Ancora. Foto: Peter van Hout

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.