Ook Sprokkelaars en Weteringzotten gaan voor gezamenlijk carnaval in mei

REGIO – Dat de carnavalsverenigingen in de gemeente Raalte ervoor kiezen om in het weekend van 20 tot en met 22 mei carnaval te vieren, was al bekend. Nu hebben ook de Sprokkelaars uit Lemelerveld en de Weteringzotten uit de Boskamp zich daarbij aangesloten.

De Sökkestoppers uit Heino vieren dit jaar hun 55-jarig jubileum in het weekend van 20, 21 en 22 mei. Zoals eerder al bekend werd gemaakt, besloten de carnavalsverenigingen uit de gemeente Raalte zich daarbij aan te sluiten. Een goede houvast waar ook Boskamp en Lemelerveld zich in konden vinden.
“We wilden niet eerder dan de maand april kijken, aangezien er dan een kans bestaat dat corona alsnog roet in het eten gooit. Met het jubileum van Heino zagen we in het weekend van mei een goed alternatief met enige zekerheid wat betreft corona. Vanaf juni beginnen de dorpsfeesten ook weer en die willen wij ook niet in de weg zitten”, melden de Stöppelkaters, de Sökkestoppers, de Sprokkelaars en de Weteringzotten in een gezamenlijk persbericht.
Het alternatieve weekend is ook besproken met de wagenbouwgroepen uit Boskamp, Lemelerveld en Heino. “We waren erg blij om te horen dat zij erg enthousiast waren. Eigenlijk is unaniem aangegeven dat zij de schuren weer in willen gaan om een creatie te bouwen.”
De groepen hebben volgens de vier carnavalsverenigingen wel aangegeven wat kleinere creaties te maken dan andere jaren gezien de tijd. Een omgebouwde trekker of kleine wagen. “Maar ze gaan zeker hun best weer doen om het publiek te vermaken.”

Optochten

De Weteringzotten Boskamp gaan op zaterdagmorgen 21 mei traditiegetrouw met de eerste Sallandse carnavalsoptocht van start. Lemelerveld en Heino volgen diezelfde zaterdag met hun optocht, waarna zondag 22 mei de grote Sallandse optocht in Raalte van start gaat. Ook zijn de dorpen in overleg gegaan met de gemeenten. Uiteraard een uitdaging aangezien de dorpen in drie verschillende gemeenten vallen. Gelukkig stemden de gemeenten Dalfsen, Olst-Wijhe en Raalte ook positief in, waarna de verenigingen nu echt van start kunnen met de voorbereidingen. “Met dorpen als Wijhe en Olst, Broekland, Vilsteren, Nieuw Heeten en Boerhaar kunnen we het carnavalsfeest Salland breed uitzetten wat uiteindelijk het grotere doel is. Carnaval vier je uiteindelijk samen.”
De vier verenigingen richten zich op een volledig feestweekend, dus naast de optochten ook op festiviteiten. “We hebben onze pijlen gericht op een geheel feestweekend in de tent, uiteraard moeten we tegen die tijd samen met de gemeente kijken wat er mogelijk is”, aldus het bestuur de Weteringzotten Boskamp.

Kader met raster: Te laat donker

De Sprokkelaars Lemelerveld organiseren normaal de dinsdagavond aansluitend na het carnavalsweekend de welbekende verlichte optocht, maar die gaat dit jaar niet door. “Het wordt namelijk té laat donker in deze periode.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.