‘Ook Helpende Handen in beeld bij onderzoek Strunk’

RAALTE – Bij het onderzoek naar de toekomst van boerderij Strunk wordt ook de locatie van de Helpende Handen meegenomen. Dat meldt het Raalter college van B&W naar aanleiding van vragen van BurgerBelangen.

De fractie van de partij is eind vorig jaar op werkbezoek geweest bij de Helpende Handen, het pand van de EHBO en het Rode Kruis aan de Westdorplaan. “De aanleiding van het bezoek was onze nieuwsgierigheid naar de ruimtelijke mogelijkheden aldaar, de actuele bezetting en welke plek deze locatie zou kunnen innemen in de zoektocht naar een multifunctionele accommodatie voor Raalte-dorp”, zo meldt de partij. “Tijdens het bezoek bleek dat het bestuur momenteel aan het nadenken is over de toekomst van het pand en mogelijke functies. Voor een kostendekkende exploitatie is de huidige bezetting te laag.” Mogelijk is de Helpende Handen nog kansrijker (in verband met de ligging en de parkeermogelijkheden) voor een MFA dan boerderij Strunk, zo liet de fractie een proefballonnetje op.
“Er is contact geweest met het bestuur van Stichting Helpende Handen en er zijn gesprekken gevoerd over verduurzaming van het gebouw”, zo meldt het college desgevraagd. “Daarnaast zijn de contactgegevens van het aanspreekpunt/verbinder voor Raalte-dorp doorgegeven, zodat zij contact kunnen opnemen als er vragen zijn. Daarnaast is afgesproken dat als er zich partijen bij ons aandienen met een vraag naar beschikbare ruimte wij de Helpende Handen meenemen als mogelijke optie. Het onderzoek naar de toekomst van Strunk loopt nog. Wij wachten de uitkomst hiervan af. Het is nog te vroeg om daar op vooruitlopend al conclusies te trekken. De rol van de gemeente zal vooral bestaan uit het verbinden van organisaties en het bij elkaar brengen van partijen.”
Het college meldt desgevraagd dat ook andere locaties in het centrum van Raalte worden meegenomen bij het onderzoek naar de toekomst van Strunk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.