Nieuwe serie Live Music Heino van start met Back to the Who

HEINO – Blijdschap bij de stichting Live Music Heino nu er een einde lijkt te komen aan afgelaste of uitgestelde concerten. Op vrijdag 25 maart gaat alles weer van start met een optreden van ‘Back to the Who’ in De Maalderij.

‘Back To The Who’ speelt de muziek van The Who. Begin jaren ’70 stond de Britse band bekend als ‘de luidste band ter wereld.’ De ruige stem van Roger Daltrey, de knorrende bas van John Entwistle, het opzwepende gitaarwerk van gitarist Pete Townshend en de ongekend wilde drumstijl van Keith Moon vormden een ijzersterke combinatie. The Who had grote impact op de rockmuziek in die tijd. Hits als ‘Pinball Wizard’, ‘Won’t Get Fooled Again’, ‘My Generation’ en ‘I Can’t Explain’ zijn nog steeds te horen.
‘Back To The Who’ bestaat uit vier leden. Drummer Dave van Dansik, slijt al jaren zijn stokken in verschillende bands en laat zich vooral inspireren door het album ‘Live at Leeds’ van The Who. Als echte rockdrummer zet hij de superenergieke drumstijl van zijn grootste muzikale voorbeeld Keith Moon perfect neer. Basgitarist Bram van der Spek is van jongs af aan fan van de Britse band vergt het uiterste van zijn basgitaar naar het grote voorbeeld John Entwistle. Tjeerd Blom is een ervaren zanger die verrassend ruig uit de hoek kan komen op het podium. Toni Sprokk is een echte rockgitarist die met zijn sound in één beweging terug gaat naar The Who uit de jaren ’70.
Het optreden begint om 20.30 uur. De deuren zijn vanaf 20.00 uur geopend. Kaarten kosten 10 euro en zijn alleen online op staging2.live-music-heino.nl verkrijgbaar.

En verder

Het programma van Live Music Heino gaat donderdag 5 mei verder met een lustrum- en afscheidsconcert van The Hippie Tunes in het Dorpshuus, op zaterdag 14 mei gevolgd door een tribute aan Prince door ‘Beautiful Strangers’ in de Nicolaaskerk. Op vrijdag 24 juni treedt ‘Hendrix Alive Project’ op in de Maalderij. Tenslotte treedt de Amerikaanse gitariste Ana Popovic op 18 november op in de Nicolaaskerk. Voor de uitgestelde optredens van L.A. Vation, Letz Zeppelin en BluesBones worden nog vervangende datums gezocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.