Minister Staghouwer te gast bij Sallandse boeren

REGIO – Op uitnodiging van ChristenUnie Deventer ging Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, op maandag 14 februari in gesprek met een groep Sallandse boeren. De ontmoeting sloot aan bij de actie ‘Make a date’ die boeren in Nederland op Valentijnsdag organiseren. Minister Staghouwer en Arie de Niet, lijsttrekker van de ChristenUnie in Deventer, waren te gast bij het melkveebedrijf van Geertjan en Nathalie Kloosterboer in Oxe.

Voor de date van minister Staghouwer waren ook boeren uit Bathmen, Lettele en Terwolde uitgenodigd. Renate van der Velde, fractievoorzitter ChristenUnie Overijssel, die onder andere het initiatief nam tot de boerengrondbank in Overijssel, was ook bij het bezoek. Minister Staghouwer: “Landbouwbeleid wordt niet alleen in Den Haag gemaakt. Ook provincies en gemeenten spelen een belangrijke rol, van vergunningverlening tot het versterken van onderlinge kennisdeling en vernieuwing. Voor mij is de verbinding tussen partijen belangrijk. Daarom ga ik graag in op de uitnodiging voor het gesprek met de Sallandse boeren. Om te horen wat er speelt, en wat de belemmeringen en kansen zijn voor een toekomstbestendige landbouw in Salland.”
De boeren en de minister waren het erover eens dat een duidelijk zicht op de toekomst nodig is. Boeren kunnen en willen aan de slag om de grote uitdagingen aan te pakken. Dat lukt als ze voldoende zekerheid hebben over wat de komende tien à vijftien jaar staat te gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.