Mevrouw Alie Zielman – Mandemaker viert 100-ste verjaardag

DALFSEN – Dalfsen heeft er weer een eeuweling bij. Afgelopen dinsdag 15 februari vierde mevrouw Alie Zielman haar honderdste verjaardag. Dit gebeurde in de grote zaal van woonzorgcentrum Rosengaerde in Dalfsen.

Mevrouw Zielman werd geboren in Haarlem. Zij was een schippersdochter en komt uit een gezin met zeven kinderen. “Helaas zijn al haar broers en zussen inmiddels overleden”, zegt haar dochter. Na haar huwelijk verhuisde zij naar Dalfsen waar haar man een functie kreeg als koster van de Gereformeerde Kerk. Sinds ruim een jaar verblijft zij in wzc Rosengaerde. Daarvoor woonde zij in een appartement in de Westerstraat in Dalfsen. Dat waren zeer mooie jaren voor haar. Ondanks dat haar gezondheid broos is, doet zij nog graag mee met een aantal activiteiten, voornamelijk de spelletjes, die georganiseerd worden in Rosengaerde. Zij is erg betrokken bij de Gereformeerde Kerk ‘Het Kruispunt’ aan de Brethouwerstraat en mist vooral de kerkdiensten die gehouden werden in Rosengaerde. “Regelmatig vraagt zij aan ons, de kinderen, of wij al weer naar de kerk mogen”, zegt haar dochter. Zij kreeg samen met haar man, die in 1995 is overleden, vijf kinderen: twee zoons en drie dochters. Met haar man en later nog een keer met een vriendin bezocht zij enkele malen haar zoon Jan in Zuid-Afrika die daar naartoe is verhuisd. Bijzonder blij was zij dan ook dat haar zoon speciaal voor haar overkwam uit Zuid-Afrika op haar 100-ste verjaardag.
De eeuweling heeft 22 kleinkinderen en inmiddels 44 achterkleinkinderen en er is er ook nog één op komst. Burgemeester Erica van Lente kwam haar, mede namens de gemeente Dalfsen, ‘s middags in de grote zaal in wzc Rosengaerde feliciteren met deze mijlpaal.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Foto: Burgemeester Erica van Lente geanimeerd in gesprek met de honderd jarige in wzc Rosengaerde in Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.