Lezen en tekenen met nieuw kinderboek van Marjo Potma

HEINO – Marjo Potma uit Heino heeft een nieuw kinderboek geschreven: ‘Jeroen tekent dieren’. Het boek is verkrijgbaar vanaf dinsdag 29 maart. Ter ere van het verschijnen van het boek verzorgt ze die middag een tekenworkshop voor kinderen uit groep 3 bij basisschool De Dolfijn in Heino. Die is overigens niet openbaar.

Het boek handelt over Jeroen die voor zijn verjaardag een tekenboek krijgt. Hij wil daarin graag aan de slag, maar weet niet zo goed hoe hij moet beginnen. De volgende dag gaat hij daarom op avontuur in zijn eigen omgeving om dieren te zoeken die hij kan natekenen. Als hij zijn eerste getekende dier, een koe, uitknipt, komt deze koe tot leven! Koe gaat met hem mee op avontuur. En er komen steeds meer getekende dieren bij. Samen trekken ze verder om te kijken hoe Jeroen zijn tekenboek steeds voller en voller tekent met dieren die ze onderweg tegenkomen. Maar het wordt wel chaotisch als alle getekende dieren, die steeds met Jeroen meelopen, zich een beetje te veel met zijn tekeningen gaan bemoeien. Daarom besluit Jeroen om alle dieren weer terug in zijn tekenboek te plakken in een mooi landschap dat hij heeft getekend op de laatste bladzijde van zijn tekenboek.

Met het boek neemt Potma, beeldend kunstenaar en verantwoordelijk voor educatieve kunstprojecten op scholen, alvast een voorschot op het thema van de Kinderboekenweek 2022: ‘Gi-ga-groen’. Het gaat om een leesboek, maar tegelijkertijd leren de kinderen ook hoe ze mooie tekeningen kunnen maken. Ter ere van het boek heeft Marjo verschillende tekenworkshops ontwikkeld voor leerlingen uit groep 1 tot en met 6 van de basisschool. Scholen kunnen haar daarvoor inhuren via staging2.marjopotma.nl.

‘Jeroen tekent dieren’ kost 15 euro. Uitgeverij is Leonon Kinderboeken (ook uit Heino). Het boek kan alvast besteld worden via staging2.leononkinderboeken.nl/product/jeroen-tekent-dieren/ en bij de ReadShop in Heino.

Foto: Marjo Potma

1 REACTIE

  1. Hey Marjo..

    Wat lijkt me dat een geweldig boek! Ik ga deze reserveren en hoop dat de kleinkids hier van genieten!
    Leuk hoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.