Leen en Jannie Wander-Spijker uit Heino 60 jaar getrouwd

HEINO/RAALTE – Leen en Jannie Wander-Spijker uit Heino vierden op woensdag 26 januari hun 60-jarig huwelijk. Ze kregen die dag bezoek van burgemeester Martijn Dadema.

Leendert (roepnaam Leen) Wander, werd op 12 maart 1935 geboren in Oud-Beijerland/Rotterdam. Na de Ambachtsschool ging hij aan de slag in een machinefabriek. Op zijn 19-de koos hij voor het ruime sop. Hij kreeg een baan op een schip van Nievelt Goudriaan. Die combineerde hij met de machinistenschool.
Jantje Imke (Jannie) Spijker werd op 25 januari 1939 geboren in Rotterdam. Na de lagere school volgde ze de MULO. Vervolgens ging ze als administratief/boekhoudkundig medewerker aan de slag bij Kroon ingenieursbureau. Daar stopte ze na het huwelijk, hetgeen haar baas ten zeerste betreurde, hij had graag gezien dat ze bleef werken.
Leen en Jannie ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een NRV-jeugdreis naar Oberammergau. Op dat moment sprong er geen vonk over. Pas later tijdens een reünie van de vakantie klikte het en daarna kregen ze verkering. Op 26 januari 1962 trouwden ze in het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Via de werkgever van Leen konden ze een kleine bovenwoning huren waar ze gingen wonen. Twee maanden na hun bruiloft was het voor Leen weer tijd om te gaan varen. Zijn schip had een vaste route over de hele wereld. In juli 1962 stapte Jannie ook aan boord om de hele reis mee te maken. Een soort huwelijksreis dus.
Op 13 mei 1963 werd hun eerste zoon André geboren. Daarna verhuisden ze naar Maassluis waar in 1966 hun dochter Marianne werd geboren. Leen behaalde in 1966 zijn diploma C (Hoofdwerktuigkundige), waarna hij een baan aan de wal zocht. Die vond hij in Maastricht. Echter als rasechte Rotterdammer kon hij daar niet wennen. Na negen maanden verhuisde het stel naar Hasselt (Ov) waar Leen als hoofd technische dienst aan de slag ging bij betonfabriek Vaneg (prefab woningen).

Vrijwilliger

Daarna volgden nog wat omzwervingen waarna het gezin in 1975 terecht kwam in Heino. Daar wonen ze nog steeds aan De Cingel. Leen had een baan bij centrale Harculo. Met 58 jaar kon hij met vervroegd pensioen.
Leen zette zich als vrijwilliger onder andere in voor de EHBO-afdeling Heino. Hij verveelde zich ook nooit want alle techniek, reparaties en klussen in en om het huis deed hij altijd zelf. En vrienden wisten hem altijd te vinden als ze iets hadden wat gerepareerd moest worden of waar ze advies over wilden hebben.
Jannie heeft zich altijd ingezet als toegewijde moeder, ze was er altijd voor de kinderen. Ze was flink druk met kleren naaien en handwerken. Ze was jaren lid van de plattelandsvrouwen. Nu heeft ze als hobby vooral lezen en puzzelen.
Leen en Jannie houden allebei van lekker eten met een goed glas wijn. Inmiddels hebben ze vier kleinkinderen en een achterkleinzoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.