‘Laagvliegroutes Lelystad hebben voor beperkt deel van gemeente Raalte stevige gevolgen’

RAALTE – Het besluit van de minister dat de laagvliegroutes richting Lelystad Airport er komen, heeft voor een beperkt deel van Raalte gevolgen, maar die zijn wel stevig. Dat laat het Raalter college van B&W weten naar aanleiding van vragen van GroenLinks.

“Vanaf Lemelerveld kan, zo geeft de minister aan, niet worden voldaan aan de eerder gemaakte afspraak met de regio over het later inzetten van de daling naar Lelystad Airport”, zo meldt het college. “Het naderend verkeer vanuit het zuiden naar Lemelerveld zal op dit routedeel dalen van een hogere vlieghoogte naar de vlieghoogte van 6.000 voet (1800 meter, red.).”
Dat betekent dat 22 kilometer voor het ‘draaipunt naar het westen’ bij Lemelerveld de daling al moet worden ingezet. Daarbij komen de vliegtuigen dan onder andere langs Heeten, Raalte en Mariënheem.
Desgevraagd laat het college weten dat de Veiligheidsregio IJsselland heeft aangegeven de risico’s van het lager vliegen in beeld te willen gaan brengen. Volgens het college zorgt het besluit van de minister niet voor beperkingen als het gaat om windenergie en woningbouw.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.