JSC schenkt 10.000 euro aan SV Broekland voor realisatie boardingveld

BROEKLAND – Stichting Jeugdsportcommissie Broekland (JSC) heeft 10.000 euro geschonken aan SV Broekland. Het geld is bestemd voor de realisatie van een boardingveld voor de jeugd.

JSC bestond op 14 juni 2021 50 jaar. De stichting organiseert jaarlijks twee jeugdkampen en diverse activiteiten voor de jeugd. De stichting is verder niet (meer) gelieerd aan SV Broekland. De belangrijkste inkomstenbron van JSC bestaat uit de maandelijkse inzameling van oud papier. Vanwege corona werd het jubileum niet gevierd. Wel werden alle kinderen uit Broekland op een tegoedbon voor een ijsje getrakteerd. Ook vatte het bestuur van JSC het plan op om een bijdrage te schenken voor de aanleg van een boardingveld bij SV Broekland voor de jeugd. De voorzitter van JSC, Roy Wiggers, deelde de plannen met SV Broekland, waarna een projectgroep de uitvoering op zich nam. Het boardingveld wordt 15 bij 7 meter groot en wordt omringd met een boarding van 80 centimeter hoog. Het veld wordt aangelegd tussen het hoofdveld en het tweede veld op het sportpark ‘t Horsthuis.
Met het startkapitaal vanuit de JSC konden diverse subsidies met succes worden aangevraagd. De financiering is dan ook rond en de aanleg is begonnen. SV Broekland zal het beheer van het veld voor haar rekening nemen. “Zonder deze schenking van JSC was realisatie van deze nieuwe voorziening voor ons dorp niet mogelijk”, aldus Jos Elshof, voorzitter SV Broekland.

Op de foto: Roy Wiggers (links) overhandigt Jos Elshof de cheque op de locatie waar het boardingveld wordt aangelegd. Foto: Daphne Neulen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.