Jolande Olthof CDA-lijsttrekker in Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Jolande Olthof is tijdens de ledenvergadering van het CDA Olst-Wijhe unaniem gekozen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jolande zit sinds 2018 in de raad en is vanaf 2020 fractievoorzitter. Judith Compagner is aangewezen als kandidaat-wethouder. Wethouder Herman Engberink keert, zoals eerder al bekend werd, niet terug. Ook zijn tijdelijke vervanger Hans Kamphuis niet.

“Als raadslid voelt ze zich als een vis in het water”, zo meldt het CDA over Olthof. “Het mooie van dit werk is de verbinding leggen tussen mensen. In gesprekken en contacten staat de mens bij haar altijd voorop. Ook als de meningen verschillen moet respect voor elkaar doorslaggevend zijn. Dit is ook een van de waarden van het CDA, die dus al van nature heel goed bij haar past. Verbinden en altijd in gesprek blijven hoe moeilijk de materie ook is.”
In de raad is zij naast fractievoorzitter lid van de werkgeverscommissie. Ook vertegenwoordigt zij de gemeente Olst-Wijhe in de commissie Regionale samenwerking Zwolle en is ze voorzitter van de werkgroep regionale samenwerking gemeente Olst-Wijhe. “Al deze aspecten, haar kennis en vaardigheden maken haar voor het CDA een uitstekende en zeer gewaardeerde lijsttrekker. Zelf vindt zij het een eer en een uitdaging de komende jaren de idealen van het CDA te mogen uitdragen. Samen met de nieuwe fractie gaat zij zich inzetten voor de inwoners en bedrijven en de hele samenleving binnen de gemeente Olst-Wijhe. En vooral in samenwerking met de inwoners. Die mening telt. Haar motto is dan ook ’zorg ervoor dat de politieke boodschap voor iedereen begrijpelijk is’. En dat geldt ook voor de komende periode.”

‘Grote opgaven’

Judith Compagner is geen onbekende in de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Sinds 2018 is zij een van de externe voorzitters van de raadsbijeenkomsten. Naast haar werk bij de provincie en haar externe raadsvoorzitterschap, is Judith ook sociaal-maatschappelijk actief in Olst-Wijhe. Zo is zij lid van de Raad van Commissarissen van zorgorganisatie ABC De Cirkel en zat ze in het bestuur van Kunst-en Cultuur Olst-Wijhe. Ook is Judith actief voor de Nicolaaskerk in Wijhe. Verder zit ze in het landelijke bestuur van de Bestuurdersvereniging van het CDA en was zij vóór haar komst met haar gezin naar Wijhe in 2016 fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Zwolle. Het CDA meldt: “In deze tijden waarin we ook in Olst-Wijhe staan voor grote opgaven als het klimaat, wonen, water, energietransitie én de toekomst van ons landelijk gebied, zijn we blij met iemand als Judith die heel goed oog heeft voor wat er lokaal speelt, maar die ook als geen ander dagelijks in haar huidige werk ervaart dat we die uitdagingen alleen sámen het hoofd kunnen bieden: overheden, inwoners, onderwijsinstellingen en ondernemers moeten de handen ineen slaan, te beginnen in onze eigen gemeenten en de regio Zwolle.”

Op de foto (links) Jolande Olthof (lijsttrekker) en Judith Compagner (beoogd wethouder)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.