Johan en Diny Overmars-Hagen 60 jaar getrouwd

RAALTE – Zestig jaar geleden, op 30 januari 1962 om precies te zijn, gaven Johan Overmars (van Harink Gerrit uit de Raarhoek in Raalte) en Diny Hagen (van de Raamsweg uit Mariënheem) elkaar voor de wet het ja-woord. Op 22 februari 1962 trouwden zij voor de kerk en vierden zij hun bruiloft bij De Leeren Lampe. Burgemeester Dadema ging op 28 januari al op bezoek bij het stel.

Johan en Diny ontmoetten elkaar in 1956 tijdens de Stöppelhaene. Johan werkte toen als timmerman voor bouwbedrijf Haarman en Diny was hulp in de huishouding bij hotel De Zwaan en later bij de slagerij van Herman en Bets Reinders. Toen Johan en Diny een stuk grond in de Korenstraat konden bemachtigen, bouwde Johan eigenhandig samen met Jan Buis en een paar handige kameraden een mooie twee-onder-één-kap. Hier wonen zij nog steeds. Hier zijn ook de drie kinderen geboren, twee dochters en een zoon. Inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen.
Jarenlang heeft Johan meegelopen met de fanfare van St. Caecilia (grote trom en klaroen). Daarnaast heeft hij veel vrijwilligerswerk verzet bij Rohda en met het bezorgen van maaltijden via Tafeltje Dekje in en om Raalte. Diny zingt al meer dan veertig jaar bij het kerkkoor van de Heilige Kruisverheffing en als het even kan, lost ze graag een kruiswoordpuzzel op. Samen worden er wekelijks een paar potjes Rummikub gespeeld, een beetje hersengymnastiek.
De dagelijkse werkzaamheden zijn tussen beiden goed verdeeld, Johan (87) zorgt voor de nodige klusje in en om het huis en voor de tuin, die ’s zomers uitgroeit tot een fantastische bloemenpracht met een gazon, zo strak als een biljartlaken. Diny (85) zorgt ervoor dat het huis er piekfijn uitziet. Samen hebben ze het nog altijd heel gezellig met elkaar en gaan vol goede moed richting het briljanten huwelijk.