Insecten op de kaart bij Lokate

WIJHE – Partyrestaurant Lokate in Wijhe zet, volgens eigen zeggen als eerste restaurant in de regio, insecten op het menu. Het gaat om de ‘Hopper’-burger die voor 20 procent bestaat uit grondstoffen die uit krekels zijn gehaald. Denk daarbij aan vetten, eiwitten en vezels. Deze worden, gecombineerd met plantaardige voedingsstoffen, samengebracht tot de burger.

Na een uitzending van het Klokhuis was Peter Lokate verrast over de hoge voedingswaarde van deze eetbare insecten. “Krekels en sprinkhanen zijn echte eiwitbommetjes en bevatten meer vitamine B12 dan rund, meer calcium dan melk en meer ijzer dan spinazie per kilo”, zo vertelt hij. “Bovendien kan van een insect bijna het hele beestje worden gebruikt, terwijl dat bij een rund of varken maar ongeveer de helft is.”
Lokate zocht vervolgens contact met de voedselfabrikant ‘de Krekerij. Na het proeven van de burgers was hij meteen enthousiast. “Het bedrijf is erin geslaagd om van sprinkhanenvlees een lekkere en toegankelijke burger te maken die nu bij ons te proeven is onder de naam ‘de Hopper’. Onder de naam ‘Japie’ komt de burger ook op de kinderkaart, voor de durfals die graag iets nieuws willen proberen.”
Uiteraard blijven de welbekende gerechten, zoals spareribs, runderburgers en pannenkoeken gewoon op de menukaart staan. Zie verder lokate.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.