Grote belangstelling voor debat over verkeersveiligheid Langstraat

WIJHE – Het publieke debat dat actiegroep ‘Langstraat verkeersveilig’ vorige week dinsdag hield in het Langhuus in Wijhe heeft maar liefst zeventig belangstellenden getrokken. In verband met de coronaregels mochten er ook niet meer mensen naar binnen. De animo was zo groot dat er zelfs belangstellenden geweigerd moesten worden. Centraal stond de verkeersveiligheid op de Langstraat.

Onder de bezoekers waren vertegenwoordigers van de ouderenbonden; Vrouwen van Nu; de ondernemers en de lokale politiek. Ook de verantwoordelijke wethouder Marcel Blind voor verkeer en participatie was aanwezig. Onder leiding van gespreksleider Toon Schuiling ontspon zich een levendige discussie. Volgens de actiegroep bleken vele belangstellenden de gevoelens van onveiligheid op de Langstraat te delen. De Wijhese ondernemers willen natuurlijk het autoverkeer in de straat houden. Uitgangspunt van de actiegroep is dat het gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.
Wethouder Blind: “Ik vind het heel goed hoe dit opgepakt is door de actiegroep. Ik heb heel veel input gehoord. De zorg voor de Langstraat is massaal uitgesproken. Daar moet ik mij mee bezig houden. Ik denk dat de actiegroep moet doorgaan. Wij willen dit als gemeente wel faciliteren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.