Geschiedenis van Dalfsen nu ook via QR-tegels te volgen

DALFSEN – Als kers op de taart van het project DNA van Dalfsen zijn overal in de gemeente QR-tegels bij historisch markante locaties en gebouwen geplaatst. Wethouder Uitslag onthulde deze ‘informatieve’ tegels op 16 februari bij de Fabriek in Dalfsen. Daarmee is de historie van de gemeente Dalfsen meteen op de mobiele telefoon te zien.

De zestig tegels zijn geplaatst op plekken waar een interessant onderdeel uit de geschiedenis van Dalfsen is geweest of nog steeds te zien is. Wethouder Uitslag: “De tegels zijn een prachtige aanvulling op hetgeen al gerealiseerd is voor het project DNA van Dalfsen, om zo de geschiedenis van Dalfsen weer zichtbaar te maken in de huidige leefomgeving. Zo kunnen alle inwoners en bezoekers er naar behoefte en op hun moment getuige van zijn.”
De Historische Kring Dalfsen en de Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger en de gemeente Dalfsen hebben in de afgelopen jaren samen het project DNA van Dalfsen uitgevoerd. Dankzij dit project zijn in alle kernen in de gemeente Dalfsen historische objecten uitgelicht die worden gepresenteerd via de website staging2.dnavandalfsen.nl en nu dus ook via de QR-tegels. De website en de QR-tegels worden beheerd door beide Historische Verenigingen.
De tegels hebben een fraaie, heldere en herkenbare lay-out gekregen zodat ze goed herkenbaar zijn in de bestrating of de bermen waar ze zijn aangebracht. Door met behulp van de mobiele telefoon de QR-tegels te scannen, is alle informatie over dat object te zien of krijgt men extra informatie over die specifieke plaats(en).
De QR-tegels liggen langs de uitgezette fiets- en wandelroutes die op staging2.dnavandalfsen.nl/ga-op-ontdekking staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.