GemeenteBelangen Raalte presenteert kieslijst

REGIO – Dat Irene Weertman-Halfwerk de nieuwe lijsttrekker van GemeenteBelangen Raalte is en Jan Schokker en Frank Niens respectievelijk op plaats twee en drie van de kieslijst staan, was al bekend. De partij heeft nu echter haar volledige kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gepresenteerd.

Die lijst omvat in totaal 31 namen. Op nummer 4 staat Johan Seekles uit Heino; op nummer 5 Monique Fidom uit Raalte; op nummer 6 Mark Kampman uit Nieuw Heeten; op nummer 7 Silvia Nikamp uit Mariënheem; op nummer 8 Annelies Zwat uit Raalte; op nummer 9 Jos Westenenk uit Luttenberg en op nummer 10 Erik Schoenmakers uit Heino. Onze eigen columnist Gerlant Zielman staat als lijstduwer op de dertigste plek; wethouder Wout Wagenmans op plek 31.
“Wij denken er in geslaagd te zijn om een goede mix te vinden van kandidaten met ruime bestuurservaring in de lokale politiek en nieuwe kandidaten die zich graag door het raadswerk willen inzetten voor de inwoners van de gemeente Raalte”, zo laat de partij weten. “Bij de samenstelling van deze lijst is het ons gelukt om vanuit elke dorpskern vrouwen en mannen te vinden die het gedachtegoed van GemeenteBelangen willen vertegenwoordigen. Fijn is dat we ook een aantal jonge kandidaten met belangstelling voor politiek aan onze lijst hebben kunnen toevoegen.”
GemeenteBelangen heeft nu zeven zetels in de raad. Twee van de huidige raadsleden keren (waarschijnlijk) niet terug. Wim de Hair staat niet meer op de lijst. Na al die jaren stopt hij als raadslid. Linda Maatman staat op plek zestien op de lijst, een waarschijnlijk onverkiesbare plek. Wel blijft ze betrokken bij de partij.

De volledige lijst is te vinden op staging2.gbraalte.net

1 REACTIE

  1. Ik stem niet op Gemeente Belangen want dan krijg je het CDA er bij en vice versa. Raalte zou eens een andere coalitie kunnen uitproberen. En 2 wethouders minder want 5 is echt overtal. Gebruik het vrijkomende budget van minus 2 wethouders bv voor oplossen woningtekort, jeugdzorg en andere prio’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.