Financiële tegenvaller? Zo los je het op!

(Advertorial)

Het leven lijkt wel steeds duurder te worden. De inflatie groeit bijna met het kwartaal en ondertussen neemt de koopkracht niet tot nauwelijks toe. Dit betekent voor veel mensen dat zij maandelijks minder te besteden hebben. Dat hoeft geen probleem te zijn. Als er maar geen financiële tegenvallers bij komen. Helaas is dat niet altijd te voorkomen. De auto die plotseling niet meer te maken blijkt te zijn, de wasmachine die stuk is… allemaal kosten die je er nu simpelweg niet bij kunt hebben. Zeker niet als ze allemaal tegelijkertijd komen. Maar wat doe je als je spaarpot zo goed als op is en er noodzakelijke kosten zijn? Hoe los je financiële tegenvallers in deze (al) dure tijd op?

Geld lenen

We weten allemaal dat het leven duurder is geworden. Dan zit je natuurlijk niet te wachten op nóg meer extra maandelijkse lasten. In sommige gevallen ontkom je hier niet aan. Bijvoorbeeld wanneer de auto het begeeft en je echt niet zonder kan. Wanneer de spaarrekening al aardig uitgedund is, zal je in dat geval toch een andere oplossing moeten verzinnen om aan het benodigde bedrag te komen. Geld lenen kan dan een goed alternatief zijn. Bovendien is dat door de lagere rentes ook een stuk aantrekkelijker geworden dan pakweg tien jaar geleden. Bedenk wel dat geld lenen ook geld kost. Doe dit dus alleen wanneer het niet anders kan en je zeker weet dat je het bedrag en de bijkomende rente ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Zo voorkom je financiële problemen op de lange termijn.

Door de huidige digitale mogelijkheden is geld lenen gelukkig makkelijker dan ooit. Er zijn zelfs verschillende vergelijkers waarbij je de aanbieders eenvoudig tegen elkaar kunt opwegen. Zo zie je direct waar je de beste lening kunt afsluiten. Een lening met goede voorwaarden én tegen de laagste rente.

Om hulp vragen aan familie en vrienden

Als je het niet ziet zitten om een lening bij een bank af te sluiten, kan je er ook nog voor kiezen om hulp te vragen aan familie en vrienden. Wist je dat ouders en grootouders zelfs eenmalig een belastingvrije schenking mogen doen? Dit heeft voordelen voor beide partijen. Zoek uit of dit ook voor jouw situatie van toepassing is en wat dit betekent.

Leen je een bedrag van familie of vrienden? Wees je er dan wel van bewust dat dit soms spanningen kan geven. Geldzaken met dierbaren regelen is niet altijd de beste optie. Zelfs wanneer de band heel sterk is. Laat daarom alle gemaakte afspraken vastleggen op papier, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn en hier geen discussies over kunnen ontstaan.

Hypotheek verhogen

Heb je extra geld nodig om het wooncomfort in huis te verhogen? Of om het huis verder te verduurzamen en daarom de alsmaar stijgende energierekening in toom te houden? In dat geval is het soms mogelijk om de hypotheek te verhogen. Omdat de overheid verduurzamende maatregelen stimuleert, is het nu mogelijk om een hypotheek van 106 procent van de waarde van het huis af te sluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.