Feestelijk concert van Johannes Dijkstra en Blent in Nicolaaskerk

WIJHE – Het is tweehonderd jaar geleden dat Johan Lubbert Umbgrove een orgel schonk aan de Nicolaaskerk in Wijhe. Dat wordt het komende jaar gevierd met enkele bijzondere concerten in de kerk met een hoofdrol voor het orgel.

Op zondag 20 februari trappen organist Johannes Dijkstra en vocaal ensemble Blent dat concertprogramma af. Het thema is ‘Psalmmuziek door de eeuwen heen’. Dijkstra laat horen hoe de psalmmuziek zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Hij wordt daarbij geholpen door het bekende vocaal ensemble Blent, dat hiervoor een heel nieuw repertoire heeft ingestudeerd. Op het programma staan een aantal muzikale hoogtepunten uit deze muziekliteratuur, met werken van onder ander Jan Pzn. Sweelinck, Jan Zwart, Cor Kee en Toon Hagen.
Het concertprogramma wordt die zondag twee maal uitgevoerd: om 13.30 uur en om 16.30 uur. Het programma duurt ongeveer een uur. De entree is gratis; wel wordt er bij de uitgang om een vrije gift gevraagd. De bezoekers dienen zich vooraf aan te melden en te beschikken over een coronatoegangsbewijs. Voor aanmelding zie staging2.vriendennicolaas.nl/actueel. Mocht het niet lukken, bel dan naar Bernice Meester (06-51550347).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.