Evenmens zoekt vrijwilligers voor palliatieve zorg

REGIO – Evenmens is op zoek naar vrijwilligers palliatieve zorg in haar werkgebied, waaronder ook de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Dalfsen vallen. Het gaat dan om vrijwilligers die overdag en/of ’s nachts emotionele steun bieden aan mensen die terminaal zijn en hun naasten. Dat gebeurt bij de mensen thuis.

Ina Versmissen, consulent Evenmens, weet uit eigen ervaring hoe mooi en dankbaar dit vrijwilligerswerk is. “Werken als vrijwilliger in de thuissituatie is mooi, ondanks het verdriet dat iemand gaat overlijden. Je ziet hoe iemand leeft en geleefd heeft. Ze vertellen je vaak heel veel en vertrouwen op je. Je staat bij waar nodig en geeft emotionele steun aan diegenen die dat nodig hebben. Goed luisteren, je in kunnen leven en empathie zijn belangrijke eigenschappen die je nodig hebt voor dit vrijwilligerswerk.” In maart start er een nieuwe training. Aanmelden kan tot 20 februari via tel. 0548-638839 of via e-mail iversmissen@evenmens.nl of jbroekhuis@evenmens.nl. Vermeld daarbij naam, woonplaats, telefoonnummer en een korte motivatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.