De Voedselpioniers van start in Lettele

LETTELE – Samen sparren over duurzaam eten, zaaien en oogsten en minder klimaatbelasting. Daar zit toekomst in, vinden ‘De Voedselpioniers’ uit Lettele. Daarom is er op de boerderij aan de Oerdijk in Lettele een kenniscentrum voor duurzaam voedsel opgezet. Iedereen kan aanschuiven en ideeën en kennis delen. Dat begint allereerst op het platform en op de proefvelden. Initiatiefnemers zijn Babke Roeterdink en haar ouders Henk en Carolien Schoneveld.

Anders voedsel verbouwen en consumeren. In ieder geval met het oog op de toekomst en rekening houdend met de klimaatverandering. De Voedselpioniers willen in het nieuwe kenniscentrum, beginnen met het versnellen van de voedseltransitie. Iedereen die ideeën heeft over het verbouwen van oude en nieuwe gewassen, de verzorging, oogstzekerheid, het bewaren van de oogst en de bereiding hiervan of bewust is van de noodzaak, kan zich op het digitale platform ‘De Voedselpioniers’ aansluiten.
Op het platform moeten ideeën tot leven komen en kennis worden verspreid. Het moet tevens de ervaren en onervaren consument stimuleren om zelf op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan. Denk aan het bereiden, conserveren en telen van producten tegen een zo laag mogelijke klimaatbelasting. De leden betalen een contributie om dit alles mogelijk te maken.
Zelf aan de slag op de boerderij of thuis kan ook. Gezien de toenemende belangstelling om groente te verbouwen en de wachtlijsten voor volkstuinen alleen maar groeien, is bij het kenniscentrum ruimte gecreëerd voor ‘duurzaam moestuinieren’. Zo is tijdelijk een stukje grond beschikbaar inclusief begeleiding en de cursus Duurzaam Moestuinieren. Op vrijdag 11 februari (14.00 uur) en zaterdag 12 februari (10.00 uur) wordt daar meer informatie over gegeven. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via info@devoedselpioniers.nl. Het adres is Oerdijk 142. Voor meer informatie bel naar: 06-23006325.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.