De Kort vraagt aandacht voor Duits weidefloraproject

RAALTE – Hans de Kort vraagt in een brief aan het Raalter college van B&W aandacht voor een Duits pilotproject om de diversiteit binnen weideflora te stimuleren. De Kort ziet zo’n project in Raalte ook wel zitten.

“Ik ga er vanuit dat ook u vindt dat goede projecten niet per se van Nederlandse oorsprong hoeven te zijn om als voorbeeld te dienen, zeker als het goed milieubeleid betreft”, zo schrijft hij. “Begin deze maand nam ik kennis van een pilotproject ter stimulering van de diversiteit binnen weideflora. U weet wel: diversiteit die in Nederland veelal bestaat uit het lengteverschil der raaigrassprieten. Het betreft een pilotproject van de Westfaalse Landkreis Steinfurt, niet ver over de grens bij Enschede. Steinfurt steunt het project onder het motto ‘Biodiversiteit’ en trekt daarvoor een bedrag uit van 400.000 euro, verdeeld over een periode van vijf jaren. Deelnemende agrariërs krijgen hiervoor een bedrag van 350 euro per hectare.”