D66 Raalte: ‘Investeer één miljoen euro in het versnellen van woningbouw’

RAALTE – D66 Raalte wil de woningnood in Raalte aanpakken. De partij stelt voor om 1.000.000 euro te investeren in het versnellen van de woningbouw.

In het verkiezingsprogramma zijn de volgende punten opgenomen: er moeten zo snel mogelijk compacte, energiezuinige appartementen en woningen in het segment tot 200.000 euro worden gebouwd; woningeigenaren met een geschikt erf moeten in staat worden gesteld een tiny house te plaatsen en er moeten tijdelijke woningen worden gerealiseerd die als noodoplossing dienen tot de nieuwe bouwprocessen voltooid zijn.
“De gemeente kan enorme invloed uitoefenen op de snelheid en doeltreffendheid waarmee voorgenomen beleid kan worden omgezet in opgeleverde huizen, bijvoorbeeld door bestemmingsplannen te flexibiliseren en de slimme inzet van extra ambtelijke ondersteuning. Het is daarom pijnlijk te moeten constateren dat het gemeentebestuur juist op deze gebieden momenteel nauwelijks actie onderneemt”, zo stelt de partij.
De partij merkt op dat er binnen de gemeenteraad is afgesproken dat de reserves groot genoeg moeten zijn om ook bij aanhoudende tegenslag ruim voldoende geld in kas te houden. “En terecht. Maar verantwoord financieel beleid staat niet gelijk aan het domweg oppotten van geld dat in de lokale samenleving zou moeten worden gestoken. En laat dat nu precies zijn wat de afgelopen jaren toch is gebeurd. Er is veel te veel geld gespaard – in begrotingstermen is de verhouding reserves/risico’s zoek: 4,1 in plaats van 2,0.”
Wat betreft lijsttrekker Niels Folgers is het dus duidelijk: “In het spaarbankboekje van de gemeente kan niemand wonen. Als we slechts één miljoen van de bijna 4.000.000 euro die de gemeente teveel heeft gespaard gebruiken om de woningmarkt vlot te trekken, zijn we in staat het bouwproces enorm te versnellen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.