Concept plan van aanpak visie dorpsrand Heino klaar

RAALTE – De kerngroep ‘Dorpsrand Heino’ heeft een concept plan van aanpak opgesteld om tot een visie voor de dorpsrand van Heino te komen. Omdat het heel Heino aangaat, heeft de kerngroep besloten het concept met de inwoners te delen en om hun mening te vragen.

De ‘Dorpsrand Heino’ is het gebied tussen de N35 en de bebouwde kom van Heino. Er speelt veel in dit gebied. Denk aan de vraag naar woningbouwmogelijkheden in Heino, de opwaardering van de N35, de uitbreiding van bedrijventerrein Blankenfoort en klimaat- en energieopgaven. Het doel van de Visie Dorpsrand Heino is om kaders te formuleren voor mogelijke toekomstige ontwikkelingen in de dorpsrand.
In het concept plan van aanpak staat een nadere uitleg van het doel van de visie met daarbij de aanpak om tot de visie te komen. Ook is aangegeven hoe de inwoners van Heino hierbij worden betrokken en is de samenstelling en rol van de kerngroep erin vastgelegd. Verder geeft het conceptplan de selectiecriteria weer voor het externe adviesbureau dat gaat helpen bij het ontwikkelen van de visie.
Alle reacties krijgen een antwoord en worden, waar nodig, verwerkt in het uiteindelijke plan van aanpak. Na raadpleging van de gemeenteraad stelt het college van burgemeester en wethouders het plan van aanpak vast. Met het externe bureau dat de visie gaat ontwikkelen, wordt daarna – naar verwachting in juni van dit jaar – de eerste inwonersbijeenkomst gepland om ideeën en wensen te verzamelen.

Belangstellenden kunnen het concept Plan van Aanpak downloaden via staging2.raalte.nl/dorpsrandheino. Reacties op het concept kunnen tot uiterlijk 24 februari 2022 worden gemaild naar dorpsrandheino@raalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.