Bos Bedden opent tweede vestiging in Nijverdal

(Advertorial)

NIEUWLEUSEN/NIJVERDAL – Hoewel ondernemers nog steeds te maken hebben met de beperkingen die de coronapandemie met zich meebrengt, opent Bos Bedden binnenkort een tweede vestiging in Nijverdal. De beddenspecialist uit Nieuwleusen betrekt medio maart een pand van een vergelijkbare grootte als de winkel in Nieuwleusen.

De nevenvestiging ligt aan de Albert Einsteinstraat 11, op industrieterrein ’t Lochter, ter hoogte van de kruising van de N347 en de N35. Een opmerkelijke stap, aangezien het krap twee jaar geleden is dat de huidige eigenaren Rutger (32) en Lianna (30) Veerman de onderneming overnamen van vorige eigenaar Lubertus Talen. “In mei 2020 werd de overname afgerond”, brengt Rutger in herinnering. “De coronacrisis was toen net een feit, maar dat eerste jaar is prima verlopen. In het afgelopen jaar hadden we, net als veel andere ondernemers, te maken met steeds wisselende regels, wat het lastig maakte. We zijn een tijdje dicht geweest door de lockdown, maar met wat aanpassingen en overleg met gemeente kregen wij de mogelijkheid om liggarantie toe te passen.”
Natuurlijk focuste het ondernemersechtpaar na de overname op de toekomst, wat al tot uiting kwam in een aanzienlijke upgrade van het interieur van de vestiging in Nieuwleusen. De nevenvestiging is daarin een nieuwe stap. “We werden getipt over een ‘concullega’ in onze branche die ermee stopte, en de mogelijkheid om het pand over te nemen”, vertelt Rutger. “Het is een prachtig pand, met in totaal 2.500 vierkante meter aan winkeloppervlak over twee verdiepingen, vergelijkbaar met onze vestiging in Nieuwleusen. Daarnaast is Nijverdal een heel geschikte plaats hiervoor. We hebben in Nieuwleusen klanten uit die omgeving, maar de wegverbinding tussen beide plaatsen is verre van ideaal. Met een nieuwe vestiging kunnen we onze klanten uit die omgeving beter bedienen en bovendien het achterland van die regio meer aanspreken.”

Ondernemers-energie

Wat voor Rutger ook meespeelde, is dat hij zijn ondernemersenergie ten tijde van de lockdown onvoldoende kwijt kon in Nieuwleusen. “We hebben veel nieuwe ideeën voor het door ontwikkelen van onze onderneming, maar we merken ook dat we die gedoseerd moeten doorvoeren. Want Bos Bedden moet wel Bos Bedden blijven; vertrouwd blijven aanvoelen voor zowel onze klanten als voor ons team. We hebben een hechte groep medewerkers, die mede verantwoordelijk is voor het succes van de onderneming. Dat familiegevoel willen we graag behouden.”
Momenteel wordt het pand in Nijverdal verbouwd, waarna het in de loop van maart geopend wordt. Danny Land uit Heino wordt de filiaalmanager. “Hij komt niet voort uit onze eigen gelederen, maar is wel iemand met zo’n dertig jaar ervaring in deze branche”, zegt Rutger. “We zijn blij dat we hem hebben leren kennen en hebben het volste vertrouwen in de toekomst.”

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

Rutger en Lianne Veerman in de winkel van Bos Bedden in Nieuwleusen.

Het pand waar de tweede vestiging van Bos Bedden in maart haar deuren opent.