Bomen aan Zuthemerweg bij de Colckhof gaan om

REGIO – Natuurmonumenten verwijdert begin deze maand enkele bomen aan de Zuthemerweg bij landgoed de Colckhof in Laag Zuthem. Dit in verband met de verkeersveiligheid. Deze werkzaamheden kunnen verkeersoverlast veroorzaken.

Het gaat om ongeveer twintig bomen: eiken, beuken en een enkele berk. De droogte van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat de gezondheid van de bomen erg afnam. Ze gaan nu een veiligheidsrisico vormen.
Voor het vellen en opruimen is zwaar materieel nodig, dat deels vanaf de hoofdlaan van de Colckhof zal opereren. De hoofdlaan is hierdoor ongeveer een week afgesloten. De bewoners zijn hiervan in kennis gesteld en gedurende die periode is er een omleidingsroute.
Aansluitend op deze werkzaamheden (wel afhankelijk van de weersomstandigheden) zal er onderhoud worden uitgevoerd aan de halfverharding van de hoofdlaan om die weer in goede conditie te brengen. Het herstel van de pilaren aan het begin van de hoofdlaan wordt dit jaar ook uitgevoerd, naar verwachting in de zomer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.