Audioroute op landgoed Neppelenbroek in Broekland

REGIO – Theater- en audiomaker Inge Wannet uit Amsterdam heeft een wandeling uitgezet op landgoed Neppelenbroek in Broekland. Vanaf 14 februari zijn bezoekers welkom om de audioroute ‘Rondje Bos’ te lopen. In zes korte audiowerken begeleidt Inge de deelnemers bij een rondje over het landgoed. Intiem en persoonlijk. “Een sprookjesachtige wandeling die je voor de beste beleving alleen kunt lopen”, zo meldt ze.

De wandeling maakt onderdeel uit van het project ‘U bevindt zich hier’. Het gaat om een initiatief van locatietheaterfestival De Tuin der Lusten. Dat festival kon vanwege het coronavirus niet op de normale manier doorgaan. Als alternatief werden vijf kunstenaars benaderd om allemaal individueel een culturele wandelroute op een landgoed uit te zetten. Daarbij kregen/krijgen zij alle vrijheid om hun kijk te geven op het landgoed, de geschiedenis, de bewoners of wellicht de toekomst van de plek. Inge maakte de derde wandeling. Eerder maakte Linda Molenaar een wandeling op landgoed ‘t Rozendael in Heino, deze is inmiddels gesloten. In Enschede is momenteel de wandeling van Eric Langendoen te zien op landgoed De Hooge Boekel. In maart en mei worden de laatste twee wandelingen geopend.
Inge werd gekoppeld aan landgoed Neppelenbroek. Na gesprekken met de familie, historici en toevallige passanten liet zij zich inspireren door de verhalen, het bos en haar eigen indrukken. Inge wil de deelnemers anders naar de omgeving laten kijken. Dit vanuit het perspectief van de bomen. “Door goed te kijken probeer ik de wereld om mij heen te doorgronden. Deze ervaring wil ik ook meegeven aan mijn publiek. Ik wil je stil laten staan, je laten zien wat je dan allemaal kan zien, je verbazen. Ik ben altijd op zoek naar de theatrale werkelijkheid in de werkelijkheid van alledag. In mijn locatievoorstellingen laat ik deze werelden een verbinding met elkaar aangaan.”
De wandelroute ‘Rondje Bos’ is vanaf 14 februari te bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang. De route is 3,5 km lang en deelname duurt iets langer dan een uur. Om de wandeling te kunnen luisteren, heeft elke bezoeker een opgeladen telefoon nodig met daarop de izi.TRAVEL app en een hoofdtelefoon of oortjes. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Deze route bestaat uit audiowerk dat alleen via de izi.TRAVEL app te beleven is.

Meer info: detuinderlusten.eu/ubevindtzichhier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.