App Dag!enDoen! voor senioren ook in gemeente Raalte

RAALTE – WijZ welzijn Raalte heeft de app Dag!enDoen! inmiddels ook geïntroduceerd in de gemeente Raalte. Met deze gratis te downloaden app kunnen senioren zien welke activiteiten er bij hen in de omgeving worden aangeboden. Olst-Wijhe heeft de app al een tijdje.

“Er worden in de gemeente Raalte veel activiteiten voor senioren georganiseerd”, vertellen projectleiders Femmy Moes en Silke Schuurman van WijZ welzijn Raalte. “Toch zijn er veel senioren die aangeven eenzaam te zijn en er vaker ‘uit te willen’.”
Is vervoer een probleem? Dan kan dat geregeld worden in de app. Ook senioren zonder tablet of iPad kunnen meedoen. Dit kan via een laptop en het is ook mogelijk om een tablet in bruikleen te nemen. De app is eenvoudig ingericht en indien gewenst komen vrijwilligers langs om uitleg te geven over de Dag!enDoen! app.
Dag!enDoen! organiseert zelf geen activiteiten, maar zorgt ervoor dat alle activiteiten die anderen organiseren worden samengebracht in een dagelijks aanbod. Organisaties, stichtingen en verenigingen die hun activiteiten ook willen delen in het overzicht kunnen zich aanmelden via staging2.dagendoen-raalte.nl.
De app Dag!enDoen! is te downloaden in de Playstore of de Appstore. Voor meer informatie zie staging2.dagendoen-raalte.nl of mail info@dagendoen-raalte.nl.

Ontmoetingsmoment

WijZ welzijn Raalte presenteert op dinsdag 22 februari het Dag!enDoen!café bij buurtcentrum de Buut aan de Zwanenwoerd 1 in Raalte. Tijdens dit ontmoetingsmoment kunnen senioren uitleg krijgen over de app en kunnen zij onder het genot van een kop koffie andere mensen uit de buurt ontmoeten. Ook komen de buurtsportcoaches uit Raalte langs om eenvoudige beweegoefeningen met mensen te doen, die zij thuis kunnen blijven uitvoeren. Het Dag!enDoen!café duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Opgeven is niet nodig en er zitten geen kosten aan verbonden. Vanzelfsprekend worden de op dat moment geldende coronamaatregelen in acht genomen. Alle geïnteresseerden zijn welkom. De senioren mogen gerust andere mensen meenemen,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.