Anjerpunten en Vechtdal Marketing lanceren ontdekkingsreis

REGIO – De vijf Anjerpunten in het Vechtdal lanceren op zaterdag 19 februari samen met Vechtdal Marketing de ‘Vechtdal Ontdekkingsreis’. De deelnemers gaan aan de hand van een spel op expeditie door het gebied, leren meer over de regio en ontdekken de mooiste plekjes. De tocht is geschikt voor het hele gezin. Het arrangement wordt die dag tussen 11.00 en 12.00 uur afgetrapt bij Anjerpunt Vilsteren – Herberg de Klomp.

De vijf Anjerpunten liggen verspreid over het Vechtdal. Het gaat om opstappunten om het Vechtdal te verkennen. Samen geven zij een totaalbeeld van het Vechtdal met hun verhalen over water, natuur, boeren, landgoederen, historie, duurzaam leven en noaberschap. Het verhaal achter het spel handelt over ‘professor Dianthus’, botanicus van hobby en beroep. Voor zijn ​onderzoek naar zelfverdedigingsplanten is hij op zoek naar dat ene plantje in het Vechtdal. De deelnemers kunnen hem daarbij vanaf 19 februari helpen. Het spelpakket is verkrijgbaar bij elk Anjerpunt. In het doosje is het belangrijkste item de routekaart. Voorop deze kaart staat de eerste QR-code die de deelnemers in een filmpje laat kennismaken met de professor, zijn zoektocht en de spelregels. Vanaf daar gaan de spelers op zoek naar de volgende codes, door aanwijzingen op de routekaart, QR-codes en in de informatie in de online spelomgeving. Bij elk Anjerpunt moet de code van een kluis worden gekraakt. De beloning is een bloemblaadje. Na vijf geslaagde opdrachten vormen de vijf blaadjes samen de gezochte plant. Onderweg zijn er nog Expeditiepunten op de kaart, die thematisch aan de Anjerpunten verbonden zijn. Meer informatie op staging2.anjerpunten.nl/ontdekkingsreis.
Het spel kost 24,95 euro per gezin, inclusief toegang tot alle Anjerpunten. Het is mogelijk om het spel over meerdere dagen te verspreiden. Zie staging2.anjerpunten.nl voor actuele openingstijden van de locaties. Op de lanceringsdag staat er voor spelers bij elk Anjerpunt een kleine traktatie klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.