15.000 euro voor dorpsvoorzieningen in gemeente Raalte

RAALTE – Elckerlyc in Luttenberg, De Schalm in Mariënheem, MFA de Belte in Nieuw Heeten, Kulturhus Trefpunt in Heeten, Dorpshuus Heino, Trefpunt in Laag Zuthem, de Huuskamer in Broekland en het Dorpshuis in Lierderholthuis krijgen van de gemeente Raalte allemaal een bedrag van 1.875 euro. De coronacrisis heeft namelijk (nog steeds) impact op de dorpshuizen. 2021 was opnieuw een lastig jaar. Het geld komt uit een potje dat de gemeente van het Rijk heeft gekregen ter ondersteuning van de buurt- en dorpshuizen in coronatijd. Het totaal beschikbare bedrag was 15.000 euro. Dat bedrag is dus gelijkwaardig onder de dorpsvoorzieningen verdeeld. “Het gaat om een beperkte bijdrage, maar het is toch een financieel steuntje in de rug”, zo laat de gemeente Raalte weten. Volgens de gemeente is de nood bij de dorpsvoorzieningen op dit moment overigens niet zo hoog, dat er acuut gevaar voor het voortbestaan bestaat. “Het is nog niet duidelijk wat de coronaperiode uiteindelijk daadwerkelijk zal betekenen voor de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.