VVD Olst-Wijhe wil horeca en winkels weer open

OLST/WIJHE – De VVD-fractie Olst-Wijhe roept het college op tot versoepeling van de coronamaatregelen. De VVD wil dat de horecagelegenheden weer tot 21.00 uur hun deuren mogen openen (met toegangsbewijzen) en niet-essentiële winkels tot 18.00 uur.

Fractievoorzitter Stefan Groote Schaarsberg vraagt burgemeester Strien om samen met zijn collega’s binnen de Veiligheidsregio IJsselland een vuist te maken en een signaal af te geven richting het nieuwe kabinet. “Op straat en via de verschillende media hebben we kunnen horen en lezen dat het water bij veel inwoners en ondernemers aan de lippen staat. De rek is er uit, spaar-en pensioengelden zijn bijna op, faillissementen komen dichterbij. Dat vinden wij verschrikkelijk om te horen”, zo laat de partij weten in een brief aan het college.
Volgens de VVD Olst-Wijhe zijn de maatregelen die tijdens de laatste persconferentie van het demissionaire kabinet zijn afgekondigd niet meer passend. “Wij zijn ervan overtuigd dat die maatregelen schadelijker zijn dan de gezondheidsschade die het virus nu nog lijkt aan te richten. Het percentage van de bevolking dat ingeënt is of een besmetting doorgemaakt heeft is hoog. In onze gemeente is zelfs ruim 80 procent twee maal gevaccineerd en een stijgend percentage heeft inmiddels ook de boosterprik gehad. Tijdens deze pandemie is ons herhaaldelijk voorgehouden dat personen die zich zouden laten vaccineren, hun vrijheid terug zouden krijgen. Wij constateren dat dit niet het geval is. Sterker nog; de regels worden met elke lockdown scherper. Dit kan zo niet langer. De schade aan jeugdigen en gezondheid (denk aan al die uitgestelde operaties en ingrepen) is enorm.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.