Tijl en Thije onderzoeken invloed van kleding op zwemsnelheid

HEINO/RAALTE – Tijl Stegeman en Thije Rijnen, leerlingen van De Springplank in Heino, hielden afgelopen donderdag een onderzoek in het zwembad van Tijenraan in Raalte. In het kader van het centrale thema ‘Kleding’ van de Flexklas (een klas voor slimme kinderen die naast het reguliere onderwijs extra uitdagende opdrachten krijgen) wilden zij weten hoe het zit met de invloed van kleding op de zwemsnelheid.

Ze bedachten onderzoeksvragen en regelden op eigen kracht één uur onderzoekstijd in zwembad Tijenraan. Afgelopen donderdag vond het onderzoek plaats. Klasgenoten zwommen baantjes in zomerkleding, winterkleding, in spijkerbroek en in zwemkleding, waarbij Thije en Tijl de exacte zwemtijden vastlegden. Tijd en afstand bepalen uiteindelijk de snelheid, weten ze. De komende periode gaan Tijl en Thije alle onderzoeksdata analyseren, zodat ze een conclusie kunnen trekken. Daarna moeten ze hun onderzoeksresultaten presenteren aan hun klasgenoten en aan de staf van zwembad Tijenraan. Wie weet zullen de resultaten interessant zijn voor zwemkledingfabrikanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.