Home / Algemeen / Streep door carnavalsoptocht in Raalte; mogelijk later dit jaar alsnog

Streep door carnavalsoptocht in Raalte; mogelijk later dit jaar alsnog

RAALTE – Het bestuur van de Stöppelkaters heeft besloten om een streep te halen door de Grote Sallandse Carnavalsoptocht op zondag 27 februari. Dit naar aanleiding van geluiden vanuit de optochtcommissie en de vaste deelnemers. Wel gaat het bestuur op zoek naar een alternatieve datum later dit jaar.

“Natuurlijk is dat jammer, maar ook onvermijdelijk”, zo laat Ronald Nijboer, voorzitter van de Raalter carnavalsvereniging weten in een mail aan de leden. “Een kwalitatief hoogwaardige optocht zit er simpelweg niet in op deze termijn en in deze omstandigheden. Jammer voor ons Stöppelkaters als organisator, maar zeker ook voor de honderden deelnemers en niet in de laatste plaats voor het publiek. We zijn allemaal wel toe aan feestje waarbij we onze zinnen even kunnen verzetten. Maar we willen ook op tijd en duidelijk zijn, richting alles en iedereen die de optocht mede mogelijk maakt.”
Het bestuur benadrukt echterdus wel dat het besluit niet betekent dat er dit jaar geen Grote Sallandse Carnavalsoptocht komt. “De komende dagen/weken gaan we in overleg met andere organisatoren van carnavalsoptochten in Salland en met de gemeente om te komen tot een alternatieve datum/weekend. We willen geen valse verwachtingen scheppen, maar de kans is groot dat er in 2022 een Grote Sallandse Voorjaars- of Zomercarnavalsoptocht komt in Stöppelburcht. Verder willen we benadrukken dat dit besluit ‘slechts’ gaat over het verplaatsen van de carnavalsoptocht. Over alle andere carnavalsactiviteiten in 2022 besluiten we later. We gaan eerst overleggen met onder andere de regioverenigingen in de gemeente Raalte en ook met onze carnavalsvrienden in het gemeentehuis.”

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.