Samenwerking in verpleegkundige nachtzorg

REGIO – Enkele zorgpartijen in Noord Overijssel hebben een intentieverklaring ondertekend, waarin zij uitspreken om samen de acute verpleegkundige nachtzorg bij mensen thuis te verlenen.

Dit is de zorg die gegeven wordt wanneer mensen urgent hulp nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze gevallen zijn of een verstopte katheter hebben. De ambitie is om vanuit één regionaal nachtzorgteam tussen 23.00 uur en 07.00 uur de tijdelijke, acute verpleegkundige zorg die niet kan wachten tot de volgende dag te verlenen. Door samen te werken kan de acute verpleegkundige nachtzorg efficiënter worden ingericht en blijft de acute verpleegkundige nachtzorg ook in de toekomst beschikbaar.
Initiatiefnemers zijn Beter Thuis Wonen, Buurtzorg, Carinova, Driezorg, Icare, IJsselheem, Saxenburgh en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. De verwachting is dat de samenwerking omstreeks 29 maart 2022 van start kan gaan. De intentie is ook dat andere zorgpartijen zich op termijn kunnen aansluiten bij deze samenwerking.
Foto: Icare.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.