SallandWonen wil appartementen in Kulturhus

RAALTE – SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de eerste en tweede verdieping van het Kulturhus aan de Passage in Raalte om te bouwen tot appartementen.

Er liggen plannen op de tekentafel voor zestien appartementen geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens. “De komende tijd gaan we deze plannen verder uitwerken in overleg met gemeente Raalte. We hopen in 2023 te starten, zodat in 2024 de nieuwe huurders in het gebouw wonen”, zo meldt de woningcorporatie (die eigenaar is van het pand). De sociale verhuurder is voortdurend op zoek naar plek voor de bouw van betaalbare woningen. “Door deze ruimten, die nu verhuurd worden als kantoren, om te bouwen naar woningen, maken we hiermee een mooie slag.”
‘‘We zijn al een tijdje in overleg met de huurders van de kantoorruimtes. Het vertrek bij het Kulturhus is nog niet voor alle partijen eenvoudig, maar we hopen dat ze snel een andere plek vinden”, vertelt Marijke Kool, directeur-bestuurder.
Zodra het zo ver is worden de appartementen aangeboden via het reguliere woningaanbod. Vooraf inschrijven is dus niet mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.