Pater Noster Lierinck Weizen, eerbetoon aan Lierinck Johan

HAARLE – De familie Vloedgraven heeft een speciaal biertje laten bouwen ter ere van Johan Vloedgraven, oftewel Lierinck Johan (1912-1994). Het biertje heeft de toepasselijke naam Pater Noster Lierinck Weizen gekregen.

Johan was decennialang uitbater en kroegbaas van het café tegenover de kerk in Haarle. Daarnaast had hij daar ook een kruidenierswinkel en timmerwerkplaats. Zoon Henk wilde altijd al een speciaal biertje laten brouwen, maar er diende zich nooit een echte aanleiding aan. Tot recentelijk. De aanleiding voor dit Lierinck-bier vond hij in de sluiting van de St. Sebastianuskerk in Haarle. “Mijn vader heeft de sluiting van drie kerken overleefd”, zo vertelt hij. “Bovendien waren kroeg en kerk al die jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Pater Noster heb ik laten brouwen bij Black Baron in Nijverdal: tweehonderd flesjes weizener voor onze familie. Een eerbetoon aan een markante Haarlenaar, die trots was op zijn gezin, café en dorp. Pater Noster, onze vader!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.