Nu ook gratis menstruatieproducten bij Voedselbank Raalte

RAALTE – De cliënten van de Voedselbank Raalte e.o. kunnen daar nu ook gratis menstruatieproducten krijgen. Het landelijke Armoedefonds heeft de voedselbank daartoe aangemerkt als uitgiftepunt.

“Voor sommige inwoners zijn menstruatieproducten helaas niet beschikbaar en te duur om aan te schaffen. Hierdoor kunnen zij mogelijk niet goed deelnemen of functioneren in onze samenleving. Ze worden elke maand weer belemmerd om naar school of hun werk te gaan. Ook brengen ze hun gezondheid in gevaar, omdat ze te lang dezelfde menstruatieproducten moeten gebruiken. Iedere inwoner in Raalte moet over deze producten kunnen beschikken”, zo laat de voedselbank weten.
De cliënten van de Voedselbank in Raalte krijgen deze producten gratis mee bij de verstrekking van het voedselpakket. Voor niet cliënten verstrekt de Voedselbank met ingang van maandag 31 januari tussen 10.00 – 11.30 uur om de twee weken gratis menstruatieproducten. De Voedselbank Raalte e.o. is gevestigd aan De Boeierstraat 10f.

Steunpakketjes

Voedselbank Raalte e.o. heeft afgelopen week Ik-Denk-Aan-Jou steunpakketjes uitgedeeld aan ouderen (65-plussers) in armoede. “De impact van armoede op ouderen is extra groot, omdat zij nauwelijks zicht hebben op financiële verbetering en een sociale kring van familie en vrienden vaak ontbreekt”, aldus Irene Verspeek van het Armoedefonds. Het Armoedefonds ziet dat de groep ouderen die financieel in de knel komt steeds groter wordt. De stijgende prijzen voor energie en levensmiddelen spelen hierbij een rol. In totaal gaat het Armoedefonds met behulp van 160 lokale hulporganisaties in Nederland deze winter 7.500 steunpakketten uitdelen.

staging2.armoedefonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.