Medewerkers Klink-Nijland in clip stratenmakerslied

RAALTE – Het lied is pas twee weken geleden uitgebracht, maar wordt nu al gedraaid door meer dan honderd piratenzenders in Oost en Noord Nederland: ‘De Stratenmaker’. De nieuwste single van de band Doppen’s Textiel is een muzikale ode aan de echte stratenmaker. Nu is ook de clip gelanceerd, met medewerkers van infrabedrijf Klink-Nijland in de hoofdrol en ook deze clip doet het online enorm goed.

Het nummer is ook een ludieke actie richting het 25-jarig jubileum van Klink-Nijland. Dit jaar bestaat het bedrijf – met vestigingen in Raalte, Dronten en Enschede – een kwart eeuw en dat wordt gevierd op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart. Hoe deze feestelijke mijlpaal er precies uit gaat zien, is overigens nog wel even afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. Maar de voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Zo ging Klink-Nijland de samenwerking aan met de familieband Doppen’s Textiel (uit de Achterhoek) om samen tot een muzikale ode aan de stratenmaker te komen, inclusief een strakke videoclip. Sinds jaar en dag kent de Nederlandstalige muziek songs over de meest uiteenlopende beroepen, maar een lied over de stratenmaker ontbrak nog. En dus was dit het moment om daar maar eens verandering in te brengen.
“Dit lied is een mooie manier om het werk in de infrasector en met name het beroep van stratenmaker eens in de spotlights te zetten”, zegt Roland Koerhuis, mede-eigenaar van Klink-Nijland. “Het is machtig mooi werk en dat mogen best wat meer mensen weten. Zoals zoveel sectoren, heeft ook de infrawereld te maken met een personeelstekort. Het zou mooi zijn als meer jongeren kiezen voor dit vak en misschien draagt dit lied daar wel een klein beetje aan bij. Daarnaast is het richting ons 25-jarig jubileum natuurlijk prachtig om zo’n lied en clip te kunnen presenteren. ”

Ondergewaardeerd

Een van de leden van Doppen’s Textiel is Jan Doppen uit Lichtenvoorde, ook bestuurslid van Ribs & Blues. Een duidelijke link met Raalte zou je denken, maar Jan zelf vertelt dat het daar allemaal niks mee te maken heeft. “Iemand van Klink-Nijland heeft ons ooit gezien tijdens een feestje en daaruit zijn de contacten voortgekomen. Het is een leuke samenwerking.”
Willem Doppen is zanger en oprichter van de band: “Het beroep stratenmaker is echt een ondergewaardeerd vak. Ze doen ontzettend belangrijk werk en leggen letterlijk het fundament onder onze samenleving.” De bandleden en de mannen van Klink-Nijland staken de koppen bij elkaar. Ze doken de studio in en namen een clip op, met het personeel van Klink-Nijland dus in de hoofdrol. Terwijl de laatste hand aan de videoclip nog gelegd moest worden, pikten radiostations het nummer al massaal op.

In de clip is een week uit het leven van de stratenmakers van Klink-Nijland te zien. Van de kruiwagen die klaarligt op maandagochtend tot het biertje op de vrijdagmiddag. Het nummer en de clip zijn te vinden op YouTube.
Zie verder: staging2.klink-nijland.nl.

Foto: Shot uit de clip

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.