Home / Algemeen / Lokaal Alternatief wil ook lid werkgroep Vlaminckhorstweg in kerngroep Dorpsrand Heino

Lokaal Alternatief wil ook lid werkgroep Vlaminckhorstweg in kerngroep Dorpsrand Heino

HEINO – Egbert den Daas van Lokaal Alternatief heeft vragen gesteld aan het Raalter college van B&W over de gang van zaken aangaande de samenstelling van de kerngroep Dorpsrand Heino. Hij wil weten waarom leden van de werkgroep Vlaminckhorstweg, die zich voor de werkgroep hadden aangemeld, niet zijn toegelaten en vraagt het college om één lid van de werkgroep alsnog op te nemen in de kerngroep.

Vorig jaar deden de gemeente Raalte en Plaatselijk Belang Heino een oproep aan betrokken Heinoërs om deel te nemen aan de kerngroep ‘Dorpsrand Heino’. In de dorpsrand van Heino (tussen de N35 en de bebouwde kom) speelt veel. Denk bijvoorbeeld aan de woningbouwopgave, opwaardering van de N35, uitbreiding van het bedrijventerrein en klimaat- en energieopgaven. De gemeente Raalte wil een ontwikkelvisie opstellen voor dit gebied. Uit de aanmeldingen zijn vier inwoners geselecteerd: Jeanine Veldman, Harry Paauw, Dirk-Jan Slotman en Cor van Gasteren. Zij krijgen versterking van ambtenaren Maaike van der Veen en Francisca Holtman. Het is niet de bedoeling dat de kerngroep inhoudelijke keuzes maakt. De leden moeten ervoor zorgen dat het proces om tot een ontwikkelvisie voor het gebied te komen goed verloopt. Denk aan het formuleren van een heldere opdracht en het borgen van inbreng van inwoners. Voor inhoudelijke keuzes wordt wederom de input van inwoners en andere betrokkenen uit Heino gevraagd.
Volgens Den Daas werden leden van de werkgroep Vlaminckhorstweg geweigerd omdat zij belangen in dit gebied zouden hebben. Hij vindt het echter vreemd dat een aanwonende van de Van der Capellenweg (die ook valt onder het gebied) wel is opgenomen in de kerngroep. Volgens hem wel terecht overigens.

‘Geschoffeerd’

Den Daas stelt dat de gang van zaken op willekeur lijkt. Hij wil daar graag opheldering over. “Leden van de werkgroep Vlaminckhorst voelen zich geschoffeerd door deze handelswijze”, zo schrijft hij. “Zij vinden zich namelijk betrokken inwoners die hun expertise willen inzetten voor de planvorming van het begin tot het einde in hun eigen leefgebied. Bovendien hadden zij uit eerdere gesprekken met het college de indruk gekregen dat zij eveneens nauw betrokken zouden worden bij de visievorming van het gebied waarin zij wonen. Ik kan mij de frustratie van de werkgroep goed voorstellen. Zij kregen als het ware een koude douche van het college. Zo ga je toch niet met betrokken inwoners om. Immers zij zijn, net als omwonenden van de Capellenweg, gewoon inwoners van het gebied waarover gepraat wordt. Het lijkt mij dan ook redelijk dat zij ook van begin af aan bij dit participatieproces betrokken worden.”
Den Daas stelt het college voor om één lid van de werkgroep Vlaminckhorstweg alsnog op te nemen in de kerngroep. “Het lijkt mij namelijk niet onoverkomelijk dat de kerngroep uit vijf vertegenwoordigers vanuit Heino zal bestaan in plaats van vier. Hierdoor wordt de valse start om tot een gedragen visie te komen goedgemaakt en verdwijnt er naar mijn oordeel onnodige ruis.”

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.