Home / Algemeen / Klein eerbetoon voor schaatsicoon Reinier Paping

Klein eerbetoon voor schaatsicoon Reinier Paping

OMMEN – Aan de oever van de Vecht, tegenover hotel de Zon en voor de oostelijke toegang tot de wandelboulevard werd in 2013 een beeld onthuld van Reinier Paping. Exact vijftig jaar eerder won Paping de Elfstedentocht. De editie van 1963 werd verreden onder Siberische omstandigheden en ging de geschiedenis in als ‘de Hel van ’63’. Paping, geboren in Dedemsvaart, jaren en jaren ondernemer en inwoner van Zwolle, maar in 1963 ingezetene van Ommen, onthulde zelf zijn door kunstenares Loeki Leeuwerik ontworpen beeltenis. Wandelend vanaf de Vechtbrug en kijkend door de wimpers van je ogen en met enige verbeeldingskracht is het net of Paping over de Vecht komt aan geschaatst. De locatie is perfect. Op 20 december van het juist overleden jaar verruilde het schaatsicoon het tijdelijke voor het eeuwige. Dat zijn wereldprestatie nooit is vergeten, blijkt uit de bloemen welke als eerbetoon bij zijn beeltenis zijn geplaatst.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Woonwagenfamilies protesteren bij gemeentehuis Raalte

RAALTE – Enkele gezinnen uit Heino die wachten op een plekje op een woonwagenkamp in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.