KBO-PCOB Overijssel niet eens met ontkoppeling AOW met minimumloon

REGIO – Het bestuur van de KBO-PCOB Overijssel heeft bij de provincie aan de bel getrokken aangaande het voornemen van de regering om de huidige wettelijke koppeling van de AOW met het minimumloon te beëindigen. “Aanpassingen van de hoogte van de AOW worden op die manier afhankelijk van politieke willekeur en dat geeft veel gedoe en onzekerheid”, zo schrijft het bestuur in een brief naar Provinciale Staten.

“Het is nogal wat, als met enkele woorden in een regeerakkoord, zonder nadere onderbouwing de wettelijke koppeling tussen de AOW en het minimumloon ter discussie wordt gesteld. En dat in een regeerakkoord met voorstellen om ontzettend veel meer geld uit te gegeven dan in voorgaande jaren. Er is blijkbaar geld genoeg en geld kost niets? Natuurlijk zal er na de invoering van een dergelijk besluit op korte termijn wel reparatie achteraf plaats vinden, maar we willen ons inzetten om het niet zover te laten komen.”
“De AOW is een wet die uitdrukking geeft aan de onderlinge solidariteit tussen de verschillende generaties in onze samenleving. De koppeling met het minimumloon garandeert ook voor gepensioneerden een minimum aan koopkracht en dat moet zo blijven. Wij willen niet naar een samenleving waarin het enkel gaat om het individu, ikke en de rest kan stikken.”
Het bestuur van de KBO-PCOB Overijssel vraagt de leden van Provinciale Staten om zich bij het Rijk in te zetten om het voorstel van tafel te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.