Home / Algemeen / ‘In Spanje achtergebleven Rohda-speler keert vandaag terug’

‘In Spanje achtergebleven Rohda-speler keert vandaag terug’

RAALTE – Het trainingskamp van de selectie van Rohda Raalte in Spanje maakt de tongen los. Eerder deze week werd bekend dat meerdere spelers maandagochtend, na terugkeer, positief waren getest op het coronavirus. De speler, die vorige week woensdag positief werd getest en in verband daarmee nog in Spanje verbleef, keert vandaag terug, zo laat Han Reinders, voorzitter van Rohda Raalte weten.

De selectie van Rohda Raalte reisde vorige week af naar Torremolinos voor een trainingskamp. Een positief geteste speler bleef al thuis; vorige week woensdag werd dus een ander in Spanje positief getest. Hij werd vervolgens in quarantaine geplaatst. De kamergenoot van de positief geteste speler vloog na een negatieve test meteen terug. De rest van het reisgezelschap is inmiddels ook weer in Nederland. Begin deze week, na terugkeer, kwamen er dus nog eens meerdere positieve testen binnen het reisgezelschap bovenop. Reden voor Rohda Raalte om alle Spanjegangers, zo’n dertig in totaal, het dringende advies te geven om in quarantaine te gaan.
Trainer Laurens Knippenborg liet in de Stentor van afgelopen dinsdag weten dat het gezelschap tweehonderd zelftesten had meegenomen naar Spanje. “Elke dag hebben we getest. Ik heb nergens spijt van. Als club hebben we netjes gehandeld, vind ik.” In de krant staat ook dat de vrouwen van PSV, die in hetzelfde hotel verbleven als Rohda, mede naar aanleiding van de besmetting binnen de Raalter spelersgroep in Spanje (maar ook naar aanleiding van een oefenduel tegen Malaga City, waarbij na afloop bleek dat er bij die club ook meerdere besmettingen waren), besloot om het trainingskamp af te breken.
Han Reinders, de voorzitter van Rohda Raalte, stelt dat de gemaakte keuzes geëvalueerd zullen worden. “Achteraf is het mooi wonen, zeggen ze wel eens, maar de volgende keer zullen we zo’n trainingskamp, zeker in coronatijd, strenger overwegen.”

Lees ook

Praktijk Oase-Salland van start in Wijhe

WIJHE – Per 1 februari opent Praktijk Oase-Salland de deuren in Wijhe. De praktijk richt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.